Ad44

dissabte, 30 de gener del 2010

Quants llocs de treball ha de crear l'ATC?

Els partidaris del SI a l'ATC diuen de forma ràpida que crearà 500 llocs de treball a la comarca.
Doncs bé, només fa falta fer una llegida a la pàgina d'ENRESA ( empresa pública que gestiona els residus radioactius ), per a veure quins són realment els que es projecten:

"El entorno de la instalación se beneficiará directa e indirectamente de este proyecto. En la construcción del ATC se crearán unos 300 empleos, y su funcionamiento garantizará más de un centenar de puestos de trabajo estables durante 60 años."

La fase de construcció, tal i com posa a la documentació del BOE inclosa a la web del MYTIC www.emplazamientoatc.es durarà fins a 14 anys, i indica que pot ser que el 60% de la població sigui local. Ho indica com una hipótesis, a partir d'experiències prèvies, no una garantia. Ho indica de la mateixa manera sobre les 100 persones que durien l'operació del magatzem.

D'entre els partidaris del SI hi han molts treballadors d'ANAV que conten amb uns ingressos econòmics molt més elevats que el que per la mateixa formació-experiència pagaria qualsevol altre sector econòmic. Doncs bé, no ens enganyem, qui explota el cementiri nuclear, no és una empresa privada que té uns ingressos i motivacions empresarials. És una empresa pública estatal, que no es pot permetre pagar nòmines que estiguin fora dels rangs salarials llògics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada