Ad44

dissabte, 30 de gener del 2010

Com hauria de ser el model económic d'Ascó i la Ribera?

El Magatzem de residus nuclears sembla l'última possibilitat per als partidaris del SI, per a poder garantitzar llocs de treball al municipi d'Ascó i rodalies.
En part això passa pel poc èxit que durant anys han tingut les iniciatives de l'Ajuntament per a portar noves empreses al municipi. De la mateixa manera és extrapolable a tota la comarca.

El model d'incentius que s'ha estat utilitzant fins ara, ha estat primar per lloc de treball creat. És a dir, "coloqueu-me a la població i us pago un extra que no us pagarien a cap altre lloc".

El problema de fons, és tenir l'actitud de "aquí me las traigan todas...".

Quina alternativa hi ha?

Doncs, bé, Ascó, i la Ribera d'Ebre en general, té un capital humà fora dels seus llocs d'origen. Molts i moltes joves amb inquietuds, han sortit del poble per a formar-se i adquirir experiència professional. Aquí està la sol·lució!

-Incentivar el retorn d'aquest capital humà,
-motivant la seva iniciativa emprenedora,
-subbencionant els costos de constitució de l'empresa,
-aportant coneixements que ajudin als emprenedors locals a desenvolupar el pla de negoci i les primeres etapes de la vida de la nova empresa.
-inversió en infraestructures de telecomunicacions.

Els llocs de treball vindrien sols!

Avui en dia, molts negocis poden estar ubicats en qualsevol ubicació geogràfica. Així perqué no venen a Ascó?

La pregunta no és perqué no venen, sino perqué hi haurien de venir. Els màxims interessats que hi hàgin empreses a Ascó són els Asconencs i Asconenques, així doncs, perqué no elles i ells són els que creen aquestes empreses?

Deixo un artícle que parla sobre aquesta idea a altres zones: http://www.emprendedoruniversitario.es/index.php/oportunidades/articles/volver-al-pueblo-para-quedarse.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada